Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето как бисквитките ви винаги да се получават хрупкави и вкусни

Ето как бисквитките ви винаги да се получават хрупкави и вкусни

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
39502
Пухкави бисквити

В зависимост от вида бисквити, които харесвате, можете да следвате тези съвети, за да получите желани резултати.

За да бъдат пухкави бисквитите:

- използвайте маргарин вместо масло;

- бакпулвер или сода;

- оставете тестото в хладилника, за да отпочине за малко преди печенето.

За да се получат бисквитите с гладка повърхност:

Бисквити

- използвайте винаги масло;

- добавете малко повече захар;

- погрижете се тестото да бъде със стайна температура.

За да бъдат бисквитите Ви меки:

Сладки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve

- използвайте кафява захар или мед вместо кристална захар;

- използвайте само жълтъци;

- изваждайте ги малко по-рано от посочената в рецептата време за печене.

За да станат по-хрупкави бисквитите:

Хрупкави бисквити

- използвайте винаги пресято брашно;

- използвайте винаги кристална захар и масло;

- печете бисквитите малко повече от посоченото в рецептата време за печене.

Ето още някои тайни, които със сигурност не сте чували:

1. За да се запазят домашните бисквити пресни за по-дълго време, съхранявайте ги в херметически затворени буркани;

2. Всички печени бисквити могат да се съхраняват във фризера за около 3-4 седмици. Преди консумация трябва да ги оставите на стайна температура;

3. Ако бисквитите в буркана омекнат, поставете ги за няколко минути във фризера;

Бисквити

4. Ако искате меките бисквити да останат такива, в буркана, в който ще ги съхранявате, поставете едно парче ябълка;

5. Можете всеки път когато приготвяте бисквити, да слагате малко количество от тях във фризера и така винаги ще имате разнообразие от бисквитки, в случай че Ви дойдат гости или пък ако просто Ви се хапва;

6. Помнете, че най-важното при изпълнението на рецептата е хубавото разбиване на маслото и захарта. Получаването на пухкав крем ще гарантира най-добрите резултати при направата на бисквитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest