gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Нездравословното хранене е убило 400 000 души за година в САЩ

Нездравословното хранене е убило 400 000 души за година в САЩ

Бургер

Неправилните хранителни навици са причинили смъртта на близо 400 000 души за последната година в САЩ. Според изследването на здравните власти в Америка нездравословното хранене най-често е причинявало сърдечно-съдови заболявания.

Проучването е проведено от Американската здравна асоциация, а заключенията ѝ твърдят, че американците спешно трябва да заминат по-солените и мазни храни в менюто си с пресни плодове и зеленчуци.

Тази промяна ще спаси десетки хиляди животи, казва ръководителят на изследването доктор Ашкан Афшин от Вашингтонския университет.

Според проучванията половината от сърдечните заболявания в САЩ се дължат на неправилното хранене, а за да се избегнат по-сериозните усложнения в здравето, е нужна промяна в хранителния режим.

Учените отбелязват, че сравнявайки данните от началото на 90-те години с последните статистически данни, се вижда сериозно нарастване на сърдечните заболявания в глобален план.

Мазни кренвирши с картофи

От Организацията на прехранването към ООН казват, че затлъстяването е причина номер едно за тази тревожна тенденция. След нея се нареждат други разпространили се в последно време вредни навици като тютюнопушенето и липсата на активна физическа дейност.

През 2015 година смъртността от заболяване на сърцето е била 222 100 мъже и 193 400 жени в САЩ.

Храненето в големи количества и в големи интервали през деня също не се отразява благоприятно на здравето. Според експертите това натоварва храносмилателната система и в бъдеще може да доведе до различно стомашно-чревни проблеми.

Ако натоварвате стомаха си по този начин, след време може да се разболеете от панкреатит, стомашно-дуоденална язва и жлъчни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати