Вижте защо трябва да ползвате кокосово масло

Кокосово масло

В нашето ежедневие често купуваме скъпи рекламирани продукти за коса. Когато избираме продукт за косата, ние най-често гледаме опаковката, рекламата на продукта, текстурата на продукта, миризмата и съставa.

Повечето скъпи козметични продукти съдържат вещества, опасни за здравето ви. Някои от тях съдържат алкохол, който може да изсуши косата и скалпа ви и да причини счупване на космените фоликули.

Друга съставка е минералното масло, което е придобито от сурово масло. То се съдържа най-често в бебешкото олио и в маслата за коса. Използването му в големи количества обаче възпрепятства абсорбирането на влага в скалпа и така може да забави растежа на косъма.

Съществуват още доста вредни химикали, които се съдържат в козметичните продукти.

Най-добрият продукт за каквото и да било е 100 % натурален без химия, а такова е и кокосовото масло.

А защо трябва да ползвате кокосовото масло?

Кокос

Защото то съдържа лауринова киселина, която забавя растежа на вредни гъбички и бактерии върху косата. Лауриновата киселина e една от основните съставки на майчиното мляко. Тя има много силно антимикробно действие.

Маслото поддържа скалпа влажен, като по този начин предпазва от пукнатини, дразнения и косопад. Маслото може да проникне в косъма, като по този начин я предпазва от директна топлина от слънцето и други екологични замърсявания.

Триенето на кокосово масло в скалпа помага да се подобри притокът на кръв, като по този начин се гарантира, че косата непрекъснато се храни с полезни вещества, необходими за растежа ѝ.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати