Кога и колко вода да пием преди и след хранене?

Вода

Много е полезно да се пие вода веднага след ставане от сън, но запомнете - никога не пийте вода заедно с мазна храна.

Водата влияе пряко върху еластичността на мускулните влакна, което е едно от най-важните условия за пълноценни тренировки.

Водата в организма ни не е константна величина – тя постоянно се изразходва, следователно редовното ѝ възстановяване е задължително за поддържане на добро здраве.

Не пийте наведнъж по много вода - полезно е през целия ден да пиете вода по малко, но не на екс, а на малки глътки.

Препоръчително е да се изпива чаша вода половин час преди хранене. По време на хранене не е желателно, а след хранене - час и половина.

Пиене на вода

Вода не се пие след хранене 2 часа, защото разрежда стомашните сокове и храносмилането се забавя. И ако водата е студена, води до стомашни спазми и по-бързо освобождаване на храната от стомаха, това води до недобро храносмилане и ред други неблагоприятни процеси.

Един час преди хранене някога е половин час..Ако сте много жадни съвсем спокойно може да се пие вода и после да се нахраните. По-добре е във храната да има по-голямо съдържание на вода и така не се приема вода.

Добре е и преди да се храним да изядем някакъв плод. И още веднъж - ако не пием вода 2 часа след хранене, си остава едно добра практика която ако прилагаме, ще се чувстваме много добре.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти