Лесни трикове, с които да увеличим ежедневния си прием на вода

1 от 12 Снимки

1. Овкусете водата с любимите си плодове, зеленчуци и билки


Накиснете вашия любим плод, зеленчук или билка в кана с вода за една нощ или за няколко часа. Освен че това ще ви помогне да пиете повече вода, добавянето на мента и лимон ще засили вашия метаболизъм и ще подпомогне загубата на тегло (ако сте на диета). Най-предпочитани за добавяне са цитрусовите плодове, краставицата, ментата, лимон и диня;

Приемът на достатъчно количество вода е не само полезен, но и е абсолютно необходим, за да имаме здраво тяло и бърз ум. Въпреки че ползите от хидратирането на тялото са много - добра чревна флора, мека кожа без бръчки, загуба на тегло и т. н., също така то помага за по-добър контрол над диабета. В Световния ден на водата нека да разгледаме някои от триковете, които ще направят задачата по увеличаване на дневния ви прием вода много по-лесна.

Първото правило е да си направете си график. Определете колко чаши или литра вода трябва да консумирате всеки ден и направете график, онагледяващ вашата цел. В идеалния случай мъжете трябва да консумират най-малко 2.5 литра, а жените - най-малко 2 литра вода дневно. Може да изчислите и сами необходимото ви количество вода – формулата е по 30 мл вода на килограм телесно тегло.

Т.е. ако тежите 60 кг, умножете ги по 30 и ще получите 1800 мл дневна дажба. Също така трябва да определите времето, когато ще приемате вода. Например можете да превърнете в практика да изпивате чаша вода преди или след всяко взимане на душ, след всяко ходене до тоалетна или всеки път когато станете, за да раздвижите краката си по време на работа.

Друго правило е да пиете вода преди хранене. Счита се за добра практика да се пие по малко вода преди всяко хранене, тъй като това помага да не се чувствате толкова гладни, което, от своя страна, ви предпазва от преяждане. Пиенето на чаша вода около половин час преди хранене също е добър метод за подпомагане на храносмилането.

Дръжте винаги вода наблизо. Добра идея е да държите винаги една бутилка, пълна с вода, на бюрото си, когато работите, или да я носите в чантата си по време на пътуване. Оставете бутилка с вода близо до леглото си, в случай че ожаднеете през нощта. Ще пиете малко повече вода, ако тя е непрекъснато в полезрението ви.

В галерията горе ще намерите останалите ни съвети, които ще ви помогнат да пиете повече вода ежедневно.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати