Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пролетната умора е тук! Ето храните, с които ще я преборите

Пролетната умора е тук! Ето храните, с които ще я преборите

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
авокадото помага при пролетна умора

Пролетта е тук, а с нея идва и пролетната умора. За щастие, здравословното хранене винаги ни помага да се справим с проблема.

Правилно подбраните храни, богати на хранителни съставки и минерали, влияят благоприятно върху целия организъм. След края на зимните месеци е нормално да усещате отпадналост, а някои дори изпадат в депресии.

Това често води до по-обилно похапване, което, от своя страна, ще направи нещата дори още по-лоши.

Освен посочените по-долу храни специалистите препоръчват да залагате на боб, пуешко и пилешко месо, за да преборите депресията. Избягвайте телешкото и свинското. Месото трябва да се приготвя на скара и да се поднася с гарнитура от хубава салата.

Най-добрият вариант да се справите с пролетната умора, е да заложите на храни, които подсилват организма ви. Те ще ви избавят от чувството на пролетна умора. Ето кои са те:

Житни зърнени храни гонят пролетната умора

Идеални за закуска, вие може да ги приемате както с вода, така и с мляко. За целта е нужно само да ги сварите. Житните зърнени храни не само борят депресията, но и намаляват захарта в кръвта, което от своя страна спомага изхвърлянето на токсините, натрупани през зимните месеци, и води до отслабване.

Спанак дава сила срещу пролетна умора

Зеленчукът е богат източник на желязо, калций и витамин А и С. Това го прави отлична храна за костите и мозъка и универсално средство за справяне на пролетната умора.

Сьомга за настроение през пролетта

Безспорно една от най-полезните храни, сьомгата е богата на Омега-3 мастни киселини. Те доказано пазят сърцето от заболявания. Освен че ще ви помогне да запазите спомените си за по-дълго, те ще подобрят и настроението ви.

Киселото мляко

Богат източник на протеини, за които тялото така тъжи след зимата.

Цитрусови плодове

И най-вече – боровинки. Плодовете изобилстват от витамин С, минерали и антиоксиданти. За боровинката се твърди, че може да предотврати и някои видове рак.

Авокадо

Този приеман за плод продукт е единственият, в който се съдържат мазнини, които намаляват високото ниво на лошия холестерол. Авокадото съдържа влакна и витамин Е, който се бори с развитието на рака.

Всеки ден хапвайте пролетни салати. И не забравяйте водата! Водата е един от основните елементи за справяне с всяко неразположение. Колкото повече вода пиете, толкова по-добре.

Вижте още:

- Суперхраните за пролетта;

- Правилното хранене при пролетна умора;

- Защо спанакът е топ храна за пролетта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати