Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кои продукти да избягваме, за да щадим и запазим околната среда

Кои продукти да избягваме, за да щадим и запазим околната среда

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
1 от 5 Снимки

1. Скариди


За получаването на един килограм месо от този животински вид се използват 25 пъти повече храна;

Според журналистката Марта Зараска има хранителни продукти, чието производство изисква не само много усилия, но и похабяване на ценни запаси (най-вече вода).

Тя описва кои са те, за да информира хората и да помогне в борбата с изчерпването на природните богатства и глада.

На челно място в класацията на Зараска попада говеждото месо. За да се добие само един килограм от него, се употребяват 15 000 литра вода.

Това е три пъти повече от количеството вода, необходимо за добиване на килограм пилешко месо и цели осемнадесет пъти повече от течността, която е нужна в производството на пшеница.

Вижте кои са останалите продукти в класацията на Зараска, като разгледате внимателно галерията по-горе. Сега е моментът да се информирате се и да осмислете своите хранителни предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати