Изпитани домашни рецепти при болки в ставите

Ленено семе

В днешно време проблемът с болките в ставите е много актуален. Всички имаме болки - кой в лактите, кой в раменете и коленете. Напоследък от такива болки се оплакват и млади хора.

С напредването на възрастта болките в ставите са значително по големи и нетърпими. Причините могат да бъдат много разнообразни - заседнал начин на живот, стари травми, понижен имунитет, инфекция, тежки и чести физически упражнения. Не е нужно постоянно да прибягвате към болкоуспокояващи.

Обърнете се към природата и нейните богатства - те са значително по ефективни от медикаментите и нямат вредни ефекти върху други органи.

Тези две природни рецепти значително ще помогнат на костите и ставите ви, както и на общото ви здравословно състояние и са много лесни за приготвяне.

Първа рецепта – прием през устата

желатин – 2 с.л.

сусам – 4 с.л.

стафиди – 3 с.л.

ленено семе – 8 с.л.

тиквено семе – 40 г

мед – 200 г

Тиквено семе

Начин на приготвяне: Поставете всички тези природни богатства в блендер и смелете до получаване на еднородна смес. Преди всяко хранене взимайте по 1 с.л. от тази смес сутрин, обед и вечер. Ще се почувствате много по-добре не само със ставните болки, но ще се подобри и имунитета ви. Действа при анемия и ускорява обмяната на веществата.

Втора рецепта – за мазане на болното място

пикантна горчица – 1 с.л.

вода – 1 с.л.

сол – 1 с.л. фина

чист мед – 1 с.л.

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки до гладка смес. Поставете сместа в стъклен буркан, който съхранявате в хладилник. Намажете болната част на тялото от мехлема, завържете парче найлон върху него, увийте с вълнен шал найлона.

Така, държите компреса два часа в пълна почивка без никакви движения. След изтеклото време почистете намазаното място. Ще почувствате учудващо бърз ефект още след първото му прилагане. Можете да повторите процедурата с компреса, ако е необходимо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати