Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяване

Копър
Професионално точило за ножове Samurai Pro
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионално точило за ножове Samurai Pro
7.50 лв.
Виж ››

Имате или сте купили много копър и искате да го запазите свеж? Не го замразявайте!

Предлагаме ви една идея за свеж копър без замразяване, а рецептата е толкова лесна за изпълнение.

Съберете копъра от вашата градина, измийте и много добре подсушете - той трябва да е напълно сух, преди да пристъпите към следващата стъпка. Измийте бурканчета с винт и напълно ги подсушете и те трябва да са напълно сухи. Нарежете копъра на по-едро и го поставете в бурканчетата. Затворете с винта и ги поставете в хладилника. Това е всичко, гарантирано имате свеж копър за няколко месеца.

Пресен копър

Полезните свойства на копъра

Копърът повишава апетита, подобрява обмяната на веществата и нормализира храносмилателната система. Той е полезен при безсъние, отделяне на газове, хипертония, анациден гастрит, цистит и други бъбречни заболявания, облекчава главоболие и има благоприятен ефект върху сърдечно съдовата дейност.

Освен това копърът има диуретично и жлъчегонно действие, използва се при диети срещу затлъстяване, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, както и като средство за повишаване секрецията на мляко при кърмачки.

Супа с копър

Приемането на прясно сварен бульон от копър понижава кръвното налягане, чревната релаксация, главоболие, подобрява храносмилателната система, препоръчва се при силна кашлица и хълцане.

Копърът се използва и за козметични цели под формата на лосиони за облекчаване зачервяване и възпаление около очите.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати