Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Агнешкото за Великден поевтинява

Агнешкото за Великден поевтинява

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Агнешки котлети

Само седмица преди Великден най-търсеното месо си остава агнешкото. Тази година цената му остава непроменена, а на места дори пада. Само в Благоевград цената скача.

Килограм агнешко се търгува за 14 лв. килограма. Очаква се месото да запази стойностите си в търговската мрежа в седмицата преди Великден.

Анализът на пазара показва, че в периода 22-29 март цените на едро на цяло агне запазват най-ниски стойности в Русе. Там килограм кланично тегло се предлага на цена от 12.00 лв. Най-високите по традиция са в София – 14.30 лв.

Във Варна и Велико Търново се наблюдава спад в цената със съответно 12.1% и 0.4%. Така агнешкото месо се търгува съответно за 13.24 лв./кг, с 0.4% под нивото от предходната седмица. В четири области пък се отчита покачване на цената на продукта. Един от тях е София, със средно 4.1 % покачване.

В област Кюстендил в големите търговски вериги може да се намери цяло агне, на цена от 14.00 лв./кг. В търговските обекти в останалата част от страната цените са на дребно и се задържат в границите от 11.40 лв./кг в Бургас до 14.20 лв./кг във Велико Търново, Ловеч и Плевен.

Данните показват, че в сравнение с предната седмица продуктът поевтинява в рамките на 1.5%-5.5%, като най-осезаемо е това в Пловдив. Само в Благоевград месото поскъпва и то с 2.4%. Глобалната картина е общо понижение с 0.5 % за цялата страна - до съответно 13.16 лв./кг.

Ако обичате агнешко, непременно си изпечете агнешко на фурна или опитайте от тези вкусни агнешки котлети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати