Цените на яйцата няма да се променят около Великден

Яйца

Цените на яйцата ще останат същите и около великденските празници, обяви Ивайло Гълъбов, член на управителния съвет на Съюза на птицевъдите в България.

От бранша опровергаха информацията, че полските яйца ще бъдат по-евтините на пазара и твърдят, че според последните изчисления българската продукция ще е на по-примамливи стойности.

Пазарът на яйца около Великден винаги е бил динамичен у нас, но българското производство е готово да задоволи потребността на населението в дните около празника.

Както всяка година и тази ще има силен внос, но българските яйца ще са на по-примамливи цени, коментира Гълъбов пред Дарик.

Той смята, че достъпните стойности ще стимулират все повече нашенци да изберат българското, а това ще помогне на родното производство и българската икономика като цяло.

Великденски яйца

Родните яйца ще са и достатъчно качествени, така че да няма разочаровани след пазаруването. Гълъбов твърди и че за момента българските яйца са с най-ниски стойности в Европейския съюз.

За да се запази тези тенденция обаче, от родното производство настояват новото правителство да въведе диференциран Данък добавена стойност, както е в повечето европейски страни.

Експертите съветват внимателно да следите за качеството на стоката, която купувате, тъй като и тази година ще е пълно с недобросъвестни търговци.

Не купувайте яйца от нерегламентирани търговски обекти, а забележите такъв търговец, сигнализирайте в БАБХ на телефон 0700 122 99.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати