Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Трикове за евтина супер храна в домашни условия

Трикове за евтина супер храна в домашни условия

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
2 от 8 Снимки

Режете зеленчуците си


Дори и да нямате време и да предпочитате да хапнете цяла краставица, докато приготвяте останалите блюда, трябва да знаете, че колкото по-ситно е нарязан зеленчукът за салатата ви, толкова по-полезен ще бъде той. Причината за това са фитонутриенти, които се смята, че предпазват от множество болести и засилват имунитета ни. Нарежете зеленчуците си за другия ден и ги запечатайте в купа, където те няма да могат да изсъхнат; сложете ги в хладилника и дайте време на химическите реакции да заработят във ваша ползва.

Повечето от нас се притесняват, когато се заговори за здравословен начин на хранене, и веднага започват да изчисляват как това може да срине бюджета у дома.

Всъщност обаче положението не е толкова сериозно и със сигурност има някои малки хитринки, които ще ви помогнат да се храните правилно без да мизерувате за да си купите авокадо, чия, киноа, годжи бери и т.н.

В новата си книга Джеймс Уонг, който се занимава с ботаника, но същевременно е и вманиачен на тема храна, разкрива прости (и все пак гениални) начини как да превърнем ежедневните си продукти в така наречените "суперхрани". Вижте ги в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати