gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Черен чай и целина даряват със здрави нерви

Черен чай и целина даряват със здрави нерви

чай

Хранете се правилно и при минимум финансова инвестиция и самоограничения ще получите чиста кожа, изваяно тяло, здрави нерви и енергия.

Пийте по две чаши черен чай на ден и състоянието на кръвоносните ви съдове ще се подобри значително. Сутрин пийте топъл черен чай, а на обяд – охладен.

Но не се поддавайте на лесния вариант да си направите чай в пакетче, по-добре е да си запарите истински черен чай на листенца.

Хапвайте по-често целина. Тя не съдържа мазнини и излишни калории, но свен това неутрализира излишните соли в организма и спасява от отоци. Тя съдържа калий, който вашето тяло ще получи, ако изядете само 100 г дневно целина.

Черен чай и целина даряват със здрави нерви

Хапвайте месестата част на хрускавите стъбла. Те се съчетават прекрасно с риба, месо и картофи, а също със сандвичи и салати, но са чудесни заместители на солетите, могат просто да се гризкат.

Наблегнете повечко на лука. Той е спасител на сърцето ни и не по-зле от аспирина разрежда кръвта, като й помага бързо да препуска по кръвоносните съдове. Калцият в лука помага на ставите да са подвижни и укрепва костната система.

Яжте повече вишни, през зимата може и в компот или замразени. Те съдържат вещества, блокиращи свободните радикали и предпазващи тялото от стареене. Освен това запазват кожата еластична и жизнена по-дълго време.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати