gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Ефектни великденски яйчица с лак за нокти

Ефектни великденски яйчица с лак за нокти

Яйца с лак за нокти
Снимка: Марина

Великден е пред нас. Изберете ден и боядисайте яйчицата ефектно с помощта на лак за нокти.

Яйцата могат да се боядисват или на Велики Четвъртък, или във Великата Събота. Независимо в кой ден ще отделите време за тази така важна задача, целта ви е една – да обагрите сварените яйчица в най-шарени, причудливи и интересни цветове и форми.

Времето ви притиска, а на прага е един от най-уважаваните християнски празници – Великден. Ако сте готови за предизвикателства, то приемете нашето и боядисайте великденските яйца с лак за нокти.

Дамите, които държат маникюрът им да е добре декориран, със сигурност са практикували този метод. Дори никога да не сте хващали лак за нокти преди обаче, също няма да ви е толкова трудно. Нужно е само да следвате стъпките така, както ви ги показваме тук. Въоръжете се с търпение, вложете творчество и бъдете много внимателни. Нека дадем старт на нетрадиционното боядисване - сега!

Яйцата трябва да сварени твърдо. Боядисват се само тези без пукнатини. Това е особено важно при боядисването с лак за нокти. Нужни са ви още силиконови ръкавици, клечка за зъби или дървено шишче, дълбока купа, най-добре пластмасова, няколко цвята от любимите лакове за нокти, поставка за яйцата и 400 г вода със стайна температура. Методът за декорация е следният:

Изсипете водата в купата. Поставете ръкавиците и отворете първия лак за нокти. Излейте вълнообразно малко количество върху водата. Отворете втори цвят и разнесете няколко капки и от него върху водата. Ако искате по-пъстър резултат, може да добавите и трети, и четвърти цвят.

Разнесете лака с плавни движения, така че да се получат шарки или определени форми. Ако искате да нарисувате цвете, изливайте лаковете в кръг. След това с клечката издърпвайте краищата към центъра на окръжностите – изключително лесно и красиво.

Великденски яйца
Снимка: ANONYM

Хванете яйцето с леко завъртане го потопете във водата до средата и го извадете след 2-3 секунди. Шарката ще полепне по повърхността му и ще изсъхне след около 5-10 минути. Когато е сухо, хванете го за оцветената част и повторете процедурата, обагряйки и другата му страна. Така украсата вече е официално завършена.

Резултатите от боядисването на яйца с лак за нокти са невероятни. Нетрадиционната визия определено ще изгрее на празничната трапеза. Тези красиво декорирани яйчица имат само един недостатък – не са годни за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати