Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни се с това за здрава кожа

Храни се с това за здрава кожа

Красива кожа

Ако искаш гладка и жизнена кожа, увери се, че слагаш добра храна в чинията си. Какво ядеш е по-важно от това с какво мажеш кожата си, защото колкото по-здравословна е храната, толкова по-добре изглежда кожата ти.

Да се храниш балансирано е най-добрия начин да допринесеш с добра храна за красива кожа. И все пак, няколко специфични маски за лице е по-вероятно да оставят гладка и в добро здраве кожата на лицето ти.

Един от най-важните компоненти за здрава кожа е витамин А. Най-добрият източник, в който може да се открие, са нискомаслените млечни продукти като нискомаслено кисело мляко. То е богато не само на витамин А, но и на живи бактерии, които са полезни за червата. Оказва, се че това също има влияние върху кожата.

Къпини, боровинки, ягоди и сливи - общото между тях е, че са богати на антиоксиданти. Антиоксидантите и фитохимикалите в тези плодове защитават клетките и намаляват възможността от увреждане. Те са и защита срещу преждевременно стареене.

Сьомга, орехи, масло от рапица, и ленено семе - те доставят основни мастни киселини и затова са ключови храни за красива кожа. Основните мастни киселини задържат водата в тялото и колкото по-силна е тази бариера, толкова клетките могат да задържат благата в себе си.

Това означава по-мека и младо изглеждаща кожа. Най-известните основни мастни киселини са омега-3 и омега-6, които трябва да присъстват в балансираната диета за добро здраве и кожа.

Кои масла са правилните масла за здрава кожа?

Тези, които са етикирани като студенопресовани, механично извлечени или допълнително пречистени са тези, които трябва да търсите. Тъй като всяка мазнина, дори и здравословната, е богата на калории, не приемайте повече от две чаени лъжички на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати