Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лекарството-чудо Златно мляко: Как да го приготвим сами?

Лекарството-чудо Златно мляко: Как да го приготвим сами?

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Златно мляко
Снимка: yogitea

Златното мляко е древна рецепта с куркума и растително мляко за перфектно здраве. То има противовъзпалително и аналгетично действие, лекува черен дроб, кашлици и настинки, рак, дихателни проблеми, безсъние, храносмилателна система, за здрави кости, менструални спазми, пречиства кръвта.

Златна паста

За да приготвим златното мляко в домашни условия, е нужно първо да си приготвим златната паста. За целта са ни нужни:

куркума – 15 г

Куркума

чиста вода – 90 мл

Главната съставка тук е куркумата, всички сте чували позитивните и свойства.

Започвате приготвянето ѝ, като на бавен огън смесите куркумата с вода (чиста, преварена или изворна вода). Бъркате постоянно в продължение от 7 до 10 минути. В периода на това време от куркумата се извличат полезните ѝ вещества.

Ако пастата стане много гъста през този период, добавите малко вода, в края на варенето консистенцията на пастата трябва да е като гъста кексова смес. Поставете пастата в стъклен съд и съхранявайте в хладилник при затворен капак на съда, така тя издържа за около две седмици. От тази смес се прави златно мляко. За приготвянето му ви е нужно:

Златно мляко

Златно мляко

оризово мляко – 1 ч.ч. (домашно приготвено по долната рецепта)

златна паста – 1 ч.л.

подсладител – мед или кленов сироп

Разбъркайте сместа на слаб огън за 5 минути, за да се разтвори пастата в млякото (не трябва да завира). Добавете подсладител на вкус, а за по-голям ефект на млякото - и щипка прясно смлян черен пипер.

Приемайте от това мляко, когато почувствате, че имунната ви система е отслабнала, в продължение на няколко дни, така ще спите по-спокойно и ще се събуждате по-здрави с всеки изминал ден.

Оризово мляко

Оризово мляко

Направете си оризово мляко – домашно, евтино и лесно. Оризовото мляко е отличен заместител на млечните продукти за вегетарианци, вегани, хора с непоносимост към лактоза и всички, които се опитват да живеят по здравословен живот. Освен че това мляко не съдържа лактоза, не съдържа и холестерол.

Домашното оризово мляко е много по-евтино, отколкото в търговската мрежа, не съдържа изкуствени подсладители. Съдържа малко количество мазнини в сравнение с останалите видове мляко и не са необходими много усилия за направата му.

Залагате на сигурно качество и здраве и спестявате пари. За целта ще ви трябват:

пълнозърнест ориз – 1 ч.ч.

вода – 6 ч.ч.

Измийте ориза и добавете водата, поставете на слаб огън и варите в продължение на два часа, за да може хубаво да омекне. Сварения и напълно охладен ориз поставете в блендер в съотношение 1:1 с преварена и охладена вода и пасирайте до хомогенна смес. Оставете сместа да се утаи за 1 минута и прецедете през сито, като скашената утайка също претривате през ситото.

Съхранете млякото в хладилник при затворен отвор на стъклен съд. Ако не можете да консумирате млякото така, можете да го подсладите с малко мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest