Ето защо трябва да пиете кафето със сол вместо захар

Кафе със сол

Любителите на кафето по природа са креативни. От соевото кафе, през латето до нормалното експресо, те винаги намират иновативен и интересен начин, за да включат кофеина в ежедневния си начин на живот.

Последната новост като тенденция е вместо със захар кафето да се овкусява със сол, като идеята е, че по този начин вкусът му става по-добър. Колкото и чужда да ви звучи тази тенденция, всъщност тя среща подкрепа и от науката.

Ново изследване показва, че натриевите йони в солата потискат горчивината на кафето и в действителност подобряват вкуса му. Солта дори не трябва да се прибавя във всяка чаша с кафе. Достатъчна е само малка щипка в каната. Това ще омекоти цялостния вкус на любимата тонизираща напитка.

Така следващия път, когато си поръчате сутрешното кафе, за да си спестите гримасите и киселия вкус, просто вземете близката солница и направете разсънването си незабравимо преживяване. Разбира се, придържайте се към едната щипка, защото по-голямо количество може да има обратен ефект и кафето да стене изключително неприятно на вкус.

Сол

Това, разбира се, не е единственото приложение на солта за подобряването на дадена напитка. Любителите на виното могат да кажат много по въпроса как солта има невероятни свойства да балансирането на вкусовете във винената напитка. Чрез подправката дори и най-ниският клас вино може да има вкус на отлежало.

Солта може да ви помогне и за прясното мляко. Тя не променя вкуса му, но може да го направи по-дълготрайно, като го предпази да не се вкисне. Достатъчно е да поставите само щипка сол в кутията, когато я отворите. Така млякото ще остане свежо за по-дълго време, благодарение на това, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант. Същия трик успешно може да прилагате както с калиева, така и с хималайска сол.

Сутрешно кафе

Това се препоръчва особено ако имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото. Макар че не бива да се притеснявате и от обикновената готварска сол, тъй като тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати