Зелена мощ: Трите най-добри средства срещу лош дъх

Зелена мощ: Трите най-добри средства срещу лош дъх

Лошият дъх може да отблъсне вниманието ви от някого, както и от вас, ако вие имате този проблем. Следващите три зелени дара на природата могат да ви помогнат да не изпадате в неловка ситуация.

Зелена хума

Тя прочиства и предпазва устната кухина, заздравява венците и притежава антибактериална мощ. Нейното абсорбиращо свойство ѝ помага да улавя лошите миризми и газове.

Разтворете 1 ч.л. зелена хума в 750 м вода и пийте от тази смес 2-3 пъти през деня, за предпочитане преди хранене.

Не консумирайте едновременно с това масло и други маслоподобни продукти, защото в комбинация с хумата те могат да образуват тапи в храносмилателната система.

Ечемичена трева

Зелена мощ: Трите най-добри средства срещу лош дъх

Тя е готова за консумация от три до седем дни след поникването ѝ. Тя подсилва имунитета и дезинфектира храносмилателната система благодарение на високото съдържание на хлорофил, който поддържа алкално-киселия баланс. В нея има и много витамини, олигоелементи и минерали.

Изсипете 1-2 ч.л. прах от ечемичена трева в чаша вода или сок от плодове или зеленчуци. Можете също да я поръсите върху салатата. Не се препоръчва на бременни и кърмещи жени.

Пиперлива мента

Зелена мощ: Трите най-добри средства срещу лош дъх

Ароматното масло от пиперлива мента благоприятства храносмилането и стимулира черния дроб.

Веднага след хранене капнете 1 капка ароматно масло от пиперлива мента върху горната страна на дланта си и я изсмучете с устни. Не надвишавайте 5 капки дневно. Не се препоръчва на епилептици и хипертоници, на бременни и кърмещи жени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати