Еврика! Вече има здравословен шоколад за отслабване

1 от 5 Снимки
Шоколад от авокадо
Снимка: chocolatebaravocado
Шоколад от авокадо

Животът понякога не е честен. Шоколадът е показателен за това твърдение. Ако не беше така, всеки щеше да може да яде огромни количества от лакомството без риск за здравето и талията.

Има обаче светлина в края на тунела, защото някой умен човек се е сетил да направи шоколад от авокадо. Продуктът бе пуснат наскоро официално на пазара. Едно блокче от сладкиша се търгува за десет долара, но пък, от друга страна, десертът е полезен за здравето и от него не се пълнее.

Десертът е първият по рода си и вече е истински хит в Калифорния, където бе създаден. На цвят е светлозелен и е направен от кремав бял шоколад и свежо авокадо. Производителите обясняват, че ползват само натурални продукти местно производство, които са закупени от ферми, даващи биологично чиста продукция.

Изследване е показало, че шоколадът от авокадо е много по-полезен от стандартния шоколад. Намаленото количество захар в него не го прави опасен за организма, а здравословните мазнини в десерта го превръщат едва ли не в задължителен. Благодарение на съставките в авокадото шоколадът активизира мозъчната функция, заздравява кожата и поддържа ниските нива на холестерол.

Също така перфектната комбинация между шоколад и авокадо бързо засища глада, без да натоварва тялото. Не е нужно дори да хапнете целия десерт, а само малка част от него за тази цел. Това прави шоколада идеален продукт за диета, което отвсякъде погледнато е сбъдната мечта – шоколад за отслабване!

Създателите на новия продукт предвиждат да разширят производството си. До края на 2019 година планират шоколадът да се продава в цяла Северна Америка, а през 2020 година новият десерт би трябвало да достигне и до Европа.

Манията по авокадото започна през 70-те години на ХХ век. След масовото му разпространение се появиха много аво-тематични творения. Доскоро най-популярните бяха бирата и чипсът, направени от авокадо, но по всичко личи, че в скоро време шоколадът от вкусния плод може и да им вземе първенството.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати