Разтворимото кафе - за или против него
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Разтворимото кафе - за или против него

Разтворимото кафе - за или против него

Пиене на кафе

Разтворимото кафе не е продукт, който трябва да се ползва ежедневно, посочват последните медицински изследвания.

За да се установи дали е добро или отрова за нас, е необходимо да се капнат няколко капки йод в напитката и ако тя се оцвети със синкав отенък, означава, че има примеси и добавки, които са вредни за нашето здраве.

Добавките може и да са от най-различен характер, като люспи от кафе, овес, зърнени култури, смлени жълъди, изкуствен кофеин, които по принцип не са вредни за нас, но вредни са ароматите, които се добавят към тази пивка и ароматна смес.

Те са токсични за нашето тяло. След като се е разтворило кафето и ние отпием от него, тялото ни преживява шок и натравяне с токсини.

Кафе

Следствие на това този вид кафе не е препоръчително за хора страдащи от артеросклероза, коронарни заболявания на сърцето, хипертония, бъбречни заболявания. Кофеинът в този вид кафе е 2 пъти по-висок отколкото в едно хубаво еспресо.

Често употребата на инстантно кафе води до заболявания на кожата, раздразнения на стомашнота лигавица и най-вече на черния дроб, което може и в някои случаи да доведе и до цироза.

Интересно е да се знае и това, че най-щадящо е кафето, приготвено на огън, а не в кафемашина и все пак, ако употребяваме тази така вкусна и ароматна напитка нека да бъде в умерени количества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати