С литър бира на ден лекуваш хронични болки без проблем

С литър бира на ден лекуваш хронични болки без проблем

Бира

Бирата е едно от най-полезните питиета. Литър пиво напълно замества хапче болкоуспокояващо.

Учените са категорични - литър от пенливата напитка снижава степента на усещаната болка с една четвърт. Те са установили, че две халби бира имат по-силен болкоуспокояващ ефект, отколкото което и да било хапче.

Проучването е проведено в Гринуич. Учените са анализирали 18 здравни изследвания. Резултатите са повече от интересни. Оказва се, че болката започва да се снижава при увеличаване на алкохолното съдържание в кръвта с 0.08 процента.

Ако обаче прекалим, ефект няма да има. Действието на точно дозираното количество много напомня това на кодеина. И определено е причина да изхвърлим парацетамола от лекарствата в дома. За да не ви плаши болката, просто винаги под ръка имайте поне по литър бира.

Болка

Алкохолът в малки дози се оказва ефективен аналгетик. Литър пиво сваля болката с до една четвърт. Изследванията са доказали, че консумацията на бира води до клинично релевантни понижавания на интензивността на болката. Това може би отчасти обяснява защо хората, страдащи от хронични болки, често злоупотребяват с алкохола.

Въпреки доказателството за благотворния ефект на бирата, експертите предупреждават да не злоупотребяваме. Противопоказно е алкохол и хапчета да се съчетават. Подобна комбинация, както и дългосрочната комбинация на големи количества алкохол, действат пагубно на организма.

Консумацията на бира винаги е била превъзнасяна. В частност тя се бори активно с болезнената менструация. Консумацията ѝ доказано

отпуска мускулатурата и облекчава менструалните болки. Днес се оказва, че освен при дамите тя може да излекува болките от всякакъв тип при всички хора. А дори и нищо да не ви боли - няма нищо по-хубаво от халба ледена бира в горещите летни дни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати