Чудиш се защо се чувстваш като пребит - отговорът е тук!

1 от 6 Снимки

1. Общо понижаване на имунитета


Ако често страдате от простуда и грип независимо от сезона, обърнете сериозно внимание на този показател. За съжаление причината може да не е само в обикновен недостиг на витамин C. Дефицитът на желязо удря силно имунната система, като разрушава защитните сили на организма;

Желязото е жизнено важен елемент, който получаваме само от външни източници. Именно желязото отговаря за много от първостепенните функции на тялото - производство и синтез на хемоглобин, участие в някои от метаболитните процеси, осигуряване на необходимата енергия за умствена и физическа активност.

От количеството на желязото в кръвта зависят множество фактори, важни за здравето това се отнася особено за жените, които всеки месец губят определено количество кръв заради менструалния цикъл). Диетолозите предупреждават, че ако не включваме богати на желязо продукти в менюто си или ако имаме повишен разход на този елемент (например при кръводаряване), се появява риск от т. нар. желязодефицитна анемия.

Организмът ни дава недвусмислени знаци за недостиг на желязо чрез някои неприятни симптоми, които не бива да пренебрегвате. Кои са те, разберете веднага от галерията горе.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати