Заблудите за отслабването, на които трябва да спрете да вярвате

1 от 6 Снимки

1. Супата залъгва глада. Вярно!


Според изследвания, ако започвате храненето със супа, това може да намали със 150 ккал дневния енергиен прием. Супата запълва стомаха, поради което имаме нужда от по-малко количество от основното ястие. Богатството ѝ на фибри удължава периода на засищане;

Прескачането на сутрешната закуска е грешка. Вярно и невярно! Според някои изследвания обилната закуска предпазва от голям глад на обяд, а и през целия ден. Но тези, които не изпитват нужда да закусват, не бива да се насилват, защото при тях може да се стигне до повишение на инсулина в предиобедните часове. Закусвайте само ако сте гладни.

Едно погрешно схващане, което сега ще разбием на пух и прах, е, че водата е приятел на диетите. Каквото и да казват рекламите, пиенето на вода никога не може да доведе до намаляване на телесното тегло. В същото време обаче водата стимулира чревната дейност и поддържа плосък корем. По време на диета е добре да се консумират 1.5 л всеки ден. Водата помага да се разрежда концентрацията на урината и така предпазва от инфекции и образуване на бъбречни камъни.

Вижте истината за повечето заблуди за отслабването в галерията горе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати