Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Заблудите за отслабването, на които трябва да спрете да вярвате

Заблудите за отслабването, на които трябва да спрете да вярвате

MirelaMirela
Новак
2054
2 от 6 Снимки

2. По време на диета сандвичите са неподходящи. Невярно!


Ако нямате много време за обяд, по-добре хапнете сандвич, отколкото да прескочите храненето или да изядете половин пакет бисквити. Направете си домашен сандвич или си купете такъв, който е приготвен с многозърнест хляб, сьомга и зелена салата. Допълнете обяда с един плод или порция кисело мляко;

Прескачането на сутрешната закуска е грешка. Вярно и невярно! Според някои изследвания обилната закуска предпазва от голям глад на обяд, а и през целия ден. Но тези, които не изпитват нужда да закусват, не бива да се насилват, защото при тях може да се стигне до повишение на инсулина в предиобедните часове. Закусвайте само ако сте гладни.

Едно погрешно схващане, което сега ще разбием на пух и прах, е, че водата е приятел на диетите. Каквото и да казват рекламите, пиенето на вода никога не може да доведе до намаляване на телесното тегло. В същото време обаче водата стимулира чревната дейност и поддържа плосък корем. По време на диета е добре да се консумират 1.5 л всеки ден. Водата помага да се разрежда концентрацията на урината и така предпазва от инфекции и образуване на бъбречни камъни.

Вижте истината за повечето заблуди за отслабването в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати