gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вредните навици, които не са толкова вредни

Вредните навици, които не са толкова вредни

1 от 4 Снимки

1. Честата консумация на бира е вредна


Истината е, че бирата е сред най-полезните напитки за организма. Здраво сърце, силен имунитет и здрави кости – всичко това може да постигнете с редовен прием на бира. Хората, които редовно пият пенливата течност в умерени количества имат с 42% по-малък риск от сърдечни заболявания. Напитката хидратира организма по-добре от същото количество вода, което е добре за бъбреците. Освен това наскоро бе доказано, че редовното пиене на една халба светло пиво предпазва очите от формиране на катаракта. Така че – Наздраве!

Всички сме чували упреци за вредните си навици. Не яж шоколад преди вечеря, не си лягай толкова късно, винаги закусвай, за да си здрав – звучи познато, нали?

Оказва се обаче, че повечето от нещата, които са залегнали в рутината ни, са повече от погрешни. Такъв намипример е съветът да не спите до късно. Никой не може да ни убеди, че ранното ставане е нещо хубаво. За щастие, вече е доказано, че не е и полезно. Когато спите повече и ставате по-късно – засилвате паметта си – учените са го доказали.

Концентрацията се повишава, а организационните умения се подобряват. Причината за това е, че сънят е на цикли. На всеки 90 до 120 минути е цикълът на така наречения REM сън. Във втората половина на времето за сън той нараства. Нарича се още парадоксален сън, тъй като мозъкът консумира повече кислород, т.е. енергия по време на този цикъл.

Именно в този период се сънуваме най-ярките си сънища, а когнитивните способности се подобряват. Ранното ставане прекъсва този така сладък момент, което определено не е най-доброто, което можете да направите. Въпреки че не е полезно и да се излежавате по цял ден, то поне спете толкова, колкото ви се иска.

Ето кои са вредните навици /виж галерията/, които изобщо не са вредни и ще направят живота ви поне малко по-приятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати