Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?

Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?

Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?

Има три основни причини, поради които класовете на начинаещите готвачи започват с бисквитите - те се правят лесно, много са вкусни и не са скъпи.

Затова всеки, който се учи да готви, може бързо да мине от най-простите бисквити, които се забъркват с вилица, до маслените виенски бисквити и хрупкавите джинджифилови удоволствия, които направо се топят в устата.

От малко тесто - много бисквити

Правенето на бисквити е много приятно занимание. От малко тесто излиза невероятно количество бисквити! Затова хората купуват по няколко пакета наведнъж. Но когато човек си ги прави сам, удоволствието е двойно, защото не само от една малка топка тесто излиза пълна тава бисквити, но и защото те изчезват мигновено.

Полетът на фантазията

Бисквитите са печивото, при което човек може напълно да се развихри. Можете да изрязвате с помощта на резачка бисквити в най-различни форми. Можете да направите въртележки, корабчета или разноцветни бисквити. Можете да замесите джинджифилово тесто и да направите от него играчки за коледна елха.

Леките тънки бисквити могат да бъдат вмъкнати като игриво украшение в чаши с шербет или мус. Можете да направите и простички виенски бисквити, които са неустоимо вкусни с глазура или потопени под дебел слой тъмен шоколад - полетът на въображението няма никакви граници.

Но когато се научите да правите добре бисквитите, ще откриете една необорима истина - че не може да се направят истински бисквити без краве масло. Уникалният вкус на бисквитите се постига единствено с краве масло.

Виенски бисквити

Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?

Едни интересни бисквити, с които смело може да започне всяка начинаеща домакиня, са виенските бисквити, разточени на тънко и глазирани, докато са още горещи. Те са лесни, вкусни и невероятно атрактивни на вид.

за около 30-40 бр.

масло - 150 г

пудра захар - 60 г

жълтъци - 2 бр.

ванилова есенция - 3 капки

брашно - 200 г

Загрейте фурната на 160 градуса. Разбийте маслото и захарта на лека пенеста смес. Добавете жълтъците, ванилията и брашното. Замесете тесто. Оформете го на топка, увийте в свежо фолио и приберете в хладилника за кратко. Разточете тестото на тънко и изрежете формички. Пренесете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, и печете 15 мин до бледобисквитен цвят.

Мармаладени изкушения

Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?

Изрежете тънки кръгове от тестото и печете 15 мин. После с по-малка резачка за тесто веднага изрежете средите на половината кръгове. Слепете дисковете и кръговете с мармалад. Запълнете дупките също с мармалад.

Маслени бисквити с бадеми

за около 20 бр.

краве масло - 100 г

пудра захар - 50 г

брашно - 175 гр плюс още за поръсване

разцепени бадеми - 25 г

Загрейте фурната на 170 градуса. Разбийте маслото със захарта на мека пенеста смес. Добавяте брашното на малки дози, като биете възможно по-малко. Оваляйте тестото на гладка топка и го разточете на квадрат, дебел 1 см. Сложете тестото в тава, застлана с хартия за печене. Набодете го с вилица и нарежете на дълги ивици. Поръсете ги с пудра захар и украсете с разцепени бадеми, като леко ги притиснете. Печете 15-20 мин или докато бисквитите станат бледозлатисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest