Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни

Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни

Има няколко вида бульони в зависимост от използваните продукти: зеленчуков, гъбен, костен, месно-костен, рибен и бульон от птици. Всички видове бульони могат да бъдат поднесени с добавка по избор (освен варените меса, риби и т.н.)

- Задушени зеленчуци - моркови, корени от магданоз, пащърнак и стар лук. Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават в малко краве масло и няколко лъжици от бульона. Задушават се, докато зеленчуците омекнат. Могат да се прибавят и грах, магданоз и подправки - сол, черен пипер на вкус;

- Задушен ориз - също може да бъде смесен с грах от консерва (отцеден от сока), черен пипер и копър;

Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни

- Галушки (халушки) от грис, яйце и сол, сварени в подсолена вода, отцедени и залети с краве масло;

- Различни видове тестени изделия - те трябва да са сварени в подсолена вода, изплакнати със студена вода и залети с разтопено горещо масло;

- Палачинки - нарязани на тънки ивици;

- Пирожки от многолистно тесто;

Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни

- Хлебни хапки - наръсени с масло, кашкавал, ким и запечени за няколко минути във фурната;

Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни

- Кнедели - сварени и нарязани на филии, полети с масло.

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати