Иззеха опасно за консумация месо от Кърджалийско

конфискувано месо

Близо един тон опасно за консумация месо беше иззето от Районното управление на МВР в Кърджали. Месото е обработвано по начин, който застрашавал здравето на хората, които го консумират.

Органите на реда са проверили частен дом в село Средника,

Кържалийско и по техни думи са установили, че 33-годишният собственик е разфасовал едър рогат добитък. Правейки месото опасно за здравето на потребителите.

След извършения оглед месото е било иззето, а по случая е съставено досъдебно производство. Мъжът е задържан със заповед за 24 часа е местното полицейско управление.

От друга страна българските производители твърдят, че заради подобни случаи и засиления внос на свинско и агнешко месо от чужбина все по-трудно пласират продукцията си, съобщава Българската национална телевизия.

Замразено месо

По повод кампанията Купувам българското голяма част от свинефермите у нас казват, че са на път да прекратят производството си, тъй като не се справят с конкуренцията от вън.

Произвеждаме зърното, правим си фуража, гледаме си прасетата, обработваме нивите, правим си саламите, продаваме ги в нашите магазини, правим дистрибуция с наши камиони. При нас няма слабо място. Слабото място е, че срещу нас са едни мастодонти с огромни пари за реклама, а ние сме само с едно честно име и една хубава продукция. И затова решихме да се включим, споделя Вихрен Димитров от свинекомплекса в село Голямо Враново.

Кюфтета

Хранителните вериги у нас също не съдействат на родните производители, като предлагат евтини кебапчета и кюфтета, заблуждавайки хората, че месото е прясно, казват още производителите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати