Свръхапетит – ето как да се справите с него

1 от 3 Снимки

1. Разходка


Апетитът настъпва най-силно, когато сме подложени на стрес или сме крайно уморени. Една разходка и изобщо всяка форма на физическа активност повишава нивата на настроението, което, от своя страна, потиска желанието да похапнем нещо. Така че една кратка разходка ни осигурява всичко, от което се нуждаем. Опитите доказват, че хората, които са ходели в продължение на 15 минути, са по-малко склонни да похапнат шоколад от тези, отдали се на умората и стреса;

Силният апетит е изключително нездравословен. Той може да донесе много негативни последици след себе си, като напълняване и невъзможност да свалим излишното тегло. На всеки от нас се е случвало да не може да контролира апетита си и да посегне към нездравословните изкушения в още по-нездравословни часове.

Отдаването на изкушението е най-лесният начин да се справите с проблема. Това обаче определено не е най-добрата идея. Изкушенията се отразяват крайно нездравословно на целта да свалим излишните килца. За щастие има добра новина, дори две.

Първата е, че силният апетит трае средно около половин час. Втората - че в този период може да заложим на изпитаните методи, които ще прогонят глада надалеч. Кои са те и как да се спасите от ужасния проблем с прекомерното похапване, вижте в галерита горе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати