Ако ви попадне този плод, непременно се запасете с него!

Абиу
Снимка: Fazendacitra

Абиу е плод, произхождащ от Австралия. Характерен е и за топлата и влажна низина на Южна Америка. Абиу обикновено се консумира в пресен вид. Разрязвайки го наполовина, откривате меката плът вътре. Кремообразната бяла вътрешност е изключително деликатна, леко сладка, със силен свеж вкус на карамел и ванилия.

Най-вкусен е охладен, особено прибавен към кисело мляко или плодова салата. В Латинска Америка хората правят сладолед, както и други деликатни десертни ястия като плодови торти и сладкиши с Абиу.

Съдържа голямо количество витамин А, което благоприятства за здраво зрение. Също така помага за предотвратяването на няколко очни заболявания. Препоръчва се и за хора със загуба на коса, кожа и заболявания по ноктите. Богат на витамин С, този плод може да ни помогне да подобрим качеството на защитните механизми.

Те всъщност са от съществено значение за нас, тъй като това може да ни помогне да предотвратим някои опасни вируси, а също така и бактериални инфекции. Друга полза и за здравето ни е високото съдържание на фибри. Те оптимизират работата на храносмилателната система, овладяват проблеми с червата, а също така и контролират теглото.

Абиу
Снимка: Fazendacitra

В държавите, където се отглежда Абиу, се използва за облекчаване на кашлица, респираторни заболявания и въобще всякакъв вид проблеми с белите дробове. Включването на витамин В3, който също се намира в този плод, подпомага здравето на кожата, централната нервна система и храносмилателната система.

Плодовете Абиу са пълни с калций. Както всички знаем той помага за подобряването на костната маса и укрепването на зъбите.

Абиу
Снимка: Fazendacitra

Благодарение на съдържанието на желязо повишава нивото на хемоглобина в кръвта, така че е препоръчително като общо тонизиращо и по-специално в случаи на анемия.

Противопоказания при консумацията на Абиу няма освен в много редки случаи алергична реакция.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати