Ето защо кресонът е задължителна храна за жените

Салата с кресон

Кресонът е листно растение, отглеждано в естествена изворна вода. Дълго време е било пренебрегвано, но отскоро започва да се възражда като нова суперхрана. Ползите за здравето на кресона са повишаването на имунитета, профилактиката на рака и поддържането на щитовидната жлеза.

Тези ползи за здравето започват с една порция като хранителна добавка. Кресонът съдържа повече витамин С от портокалите, повече калций от млякото, повече желязо от спанака и повече фолат от бананите. Съдържа и витамин А, витамин В6, витамин В12, желязо, магнезий, калций, фосфор, които са необходими за здраво тяло.

Яденето на една салата с кресон на ден показва увеличаване на молекулите в кръвоносната система на организма, което може да предотврати и спре повторението на рака на гърдата. Кресонът оказва голяма помощ, когато се добавя към диетата като превантивна мярка срещу рак на стомаха и белите дробове.

Фолатът, който се съдържа в това растение, е основно хранително вещество, което играе главна роля при предотвратяването на вродени дефекти и при ежедневното поддържане на здравето. Помага и за намаляване на риска от депресия, инсулт, рак на гърдата, колоректален рак, остеопороза, когнитивен спад и дефицит на нервни тръби при бебета.

Кресон

Изследванията показват, че както хранителният, така и допълнителният дневен прием на витамин С могат да се окажат от полза за предотвратяване на заболяването и лечение на много физиологични системи. Затова кресонът е изключително полезен, съдържайки по-високи количества витамин С от портокала.

Кълнове от кресон

Това го превръща преди всичко в силен имуностимулатор и борец срещу болести и инфекции. Консумацията на богати на витамин С храни може да бъде от полза за предотвратяване на промените, свързани с болестта на Алцхаймер и стареенето, както и за защита и възстановяване на мозъчната тъкан.

Консумиран ежедневно кресонът е силно превантивно лекарство. Той е мощна суперхрана, която би била от полза на всеки един човек без значение пол и възраст.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати