Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Макамбо - новата суперхрана

Макамбо - новата суперхрана

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Макамбо
Снимка: Imlakeshorganics
Макамбо

Макамбо е най-новата суперзвезда, застанала под прожекторите на суперхраните. Макар и новак на тази сцена, то сред амазонските среди е познат от стотици години като храна, осигуряваща множество ползи за здравето.

Тези семена леко се запичат за текстура, дълбочина и ухание. Наслаждавайки се на богатата, деликатна сладост, трябва да знаете, че ще се насладите и на прекрасните му предимства. Мезоамериканските култури и амазонските лечители традиционно го използвали за лечение на мозъчни заболявания - като му дават прякора мозъчен боб.

Той е натоварен с подхранващи съставки, есенциални мастни киселини и важни хранителни вещества, които могат да стимулират мозъчната функция.

Съдържа теобромин - алкалоид, който стимулира организма. Ефектите на теобромина са подобни на кофеина, но тъй като не засяга централната нервна система, никога няма да получите нервност. Те са по-меки и продължават по-дълго от тези на кофеина.

Съдържайки огромно количество протеини, оказват неоценима помощ при създаването на нови клетки и възстановяване на мускулите. Затова макамбо е чудесна закуска след тренировка. Тези семена имат изключително високо съдържание на фибри, които са много важни, защото стимулират движенията на червата и помагат да се премахнат токсините от тялото ви.

Макамбо са пълни с омега-9 мастни киселини, което играе роля при понижаването на нивата на холестерола. Омега-9 също е свързан с подобряването на имунната функция и защита срещу някои видове рак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати