Това е суперхраната, която всяка родилка трябва да яде задължително!

Водни кестени
Снимка: Massspectrumbotanicals

Водните кестени са един от често срещаните продукти в китайската кухня.Те произвеждат луковици, които имат твърда бяла плът и лек аромат. Богати са на витамини и минерали, освен това са с ниско съдържание на натрий и мазнини. Когато търсите храни, които не съдържат холестерол и мазнини, за да ги добавите към вашите хранителни планове, водните кестени задължително трябва да присъстват.

Можете да намалите риска от сърдечни заболявания и инсулт, като поддържате нивото на холестерола в кръвта, а добавянето на кестени към храната ви може да помогне да направите това. Съдържанието на нулева мазнина във водните кестени може да ви помогне да предотвратите повишаване на теглото, когато ги добавяте към вашата диета.

Само половин чаша от тях ви доставя 10 % от необходимото дневно количество B6. Той поддържа функцията на мозъка и имунната система, докато тиаминът и рибофлавинът помагат на тялото да превърне храните в енергия. Във водните кестени се съдържа голямо количество калий, мед и манган. Всеки от тези минерали играе важна роля в цялостното здраве на организма. Сърцето ви поддържа стабилен ритъм с помощта на калия, докато медта подпомага производството на червени кръвни клетки.

Манганът помага за изграждането на здрави кости, а също и оказва помощ при метаболизиране на въглехидратите и холестерола. Като богати на полифенолни и флавоноидни антиоксиданти, водните кестени притежават антибактериални, антивирусни, противоракови и антиоксидантни свойства. Те помагат за укрепване на стомаха и далака и отстраняват симптомите на слаб далак като лош вкус, безсъние, чувство на болка, умора и рак.

Воден кестен
Снимка: Traeger Wood Pellet Grill

Използването на воден кестен в сурова форма или под формата на сок спомага за облекчаване на проблема с лошия апетит както при деца, така и при възрастни. Сокът се използва и за контрол на диария и дизентерия, а плодовете -за лечение на възпалено гърло, анемия, фрактури, бронхит и проказа.

Водните кестени са изключително полезни при бременни жени. Помагат при лечение на хипертония по време на бременността и подобряват растежа на плода. Овесена каша, направена от брашното от воден кестен, се дава на жените след раждането, за да се предотвратят кръвоизливи. Изсушените семена спират кървенето и намаляват шанса от спонтанен аборт. Също така насърчава отделянето на млякото от млечната жлеза.

В допълнение към техните многобройни ползи за здравето, дадени по-горе, водните кестени могат да бъдат от полза за кожата. Те пречистват кръвта чрез премахване на токсините от тялото. Това води до появата на блестяща и млада кожа.

Бременност

Водните кестени са ефективни при лечението на състояния като морбили. Варени във вода създават отлично решение за пациентите с морбили и справянето с белезите вследствие на болестта.

Малко познати и силно невзрачни водните кестени са дар както за здравето, така и за красотата. В никакъв случай не трябва да се пренебрегват, особено от жените, и те ще ви се отплатят подобаващо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати