Сериозните странични ефекти от сусамовите семена

Сусам

Сусамовите семена са известни със своите кулинарни приложения и ползи за здравето. Сусамът е съставен от богат набор хранителни вещества. Тези миниатюрни овални семена с приятен вкус се използват широко в различни видове кухни. Но знаете ли, че има не малко странични ефекти от тях?

Редовната консумация на сусамови семена в излишък може да повлияе върху дебелото черво. Изследователите са открили, че яденето на повече от 15 ng (нанограм) сусамови семена на ден може да възпали дебелото черво, което води до фатални заболявания като рак на дебелото черво. Това е един от най-опасните странични ефекти при сусамените семена, тъй като може да доведе до смърт.

Сусамените семена могат да повлияят на здравето на дебелото черво и причинявайки дивертикулит. Това е определено медицинско състояние, което създава изключително болезнени торбички във вътрешната стена на дебелото черво. Те причиняват спазми, болки в корема, запек и т.н. Така че, опитайте се да регулирате приема на сусамови семена, за да отхвърлите хирургическата интервенция.

Сусамки

Алергията е друг често срещан нежелан ефект от приема на сусамово семе. Анафилаксията е екстремният случай на алергия, причинена от консумацията на сусамово семе. Цялото тяло се влияе от тази интензивна и бърза алергична реакция. Тя главно причинява хрипове, хипотония, стягане в гърдите и т.н. и постепенно блокира гърлото и дихателните пътища на човека. В резултат на това той или тя започва да страда от задушаване, което дори може да доведе до смърт.

Учените смятат, че сусамът притежава силни слабителни свойства. Това означава, че консумацията на повече от препоръчителния дневен прием на тези семена може да доведе до разхлабване на изпражненията, а понякога и до диария. Така че, опитайте се да останете в рамките на ограничението, докато използвате сусам в храната си.

Сусамено масло

Сусамовите семена също могат да имат някои неблагоприятни ефекта върху кожата ви. Ако ядете твърде много от тях или използвате продукти, съдържащи добри количества сусамово масло, може да развиете кожни обриви, придружени със сърбеж и зачервяване.

Смята се, че яденето на сусамови семена през първия триместър на бременността е лошо за здравето. Понякога това може да доведе до спонтанен аборт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати