Дори и не подозирате тези странични ефекти от тиквените семки

Дори и не подозирате тези странични ефекти от тиквените семки

Тиквени семки
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
5.61 лв.
Виж ››

Тиквените семки, пълни с мощни хранителни вещества, са полезни за здравето. С щедрия си асортимент от минерали и витамини това са най-богатите от семена, за които е известно, че лекуват проблеми с простатата, артрит, паразитни атаки. Тези семена също така осигуряват естествени средства за депресия.

Въпреки това в някои случаи консумацията им може да е опасна. Тиквените семена причиняват болки в стомаха, когато се консумират в големи количества. Те са богат източник на мастни масла, които при поглъщане отвъд приемливите нива могат да предизвикат разстройство на стомаха, последвано от крампи и болка. Просто опитайте да ядете шепа само в даден момент или яжте заедно с други храни, за да премахнете този страничен ефект.

Може да сте изложени на риск от загуба на различни хранителни вещества, ако не консумирате тези семена по подходящ начин. Липсата на дъвчене всъщност ще ви лиши от ползите, които те носят в себе си. Тиквените семки са лишени от водоразтворими хранителни вещества като витамин В6, ниацин, рибофлавин, тиамин, витамин В12 и витамин С.

Ако готвите тези семена, запазете топлината до възможно най-ниското ниво. Също така ги дъвчете правилно, вместо само да ги преглъщате. Оток обикновено се наблюдава при хора с бъбречни нарушения или някои сърдечно-съдови проблеми.

Проучванията показват, че тези семена притежават леки диуретични сили, които на свой ред могат да взаимодействат с диуретични лекарства, като проправят пътя за увеличаване на посещенията в тоалетната. Това всъщност може да повлияе на минералния баланс в тялото ви. Така че, пазете се, ако сте на диуретични лекарства.

Тиквените семена съдържат протеини и желязо в невероятни количества, което ги прави примамлива закуска за кърмачетата. Въпреки това те са опаковани с фибри и мастни киселини, които не се препоръчват за кърмачета, тъй като това може да предизвика стомашни спазми, болка, повръщане и дори диария.

Семки от тиква

Въпреки че те не са силни алергени в сравнение с други сортове семена, има някои алергични реакции, които могат да бъдат предизвикани от използването на тиквени семки, като кожата е основната им цел. Ето какво можете да очаквате, ако станете жертва на алергия към тях: екзема, характеризираща се с люспеста, възпалена, червена кожа; сърбеж и копривна [треска]; алергична астма; недостиг на въздух; подуване и зачервяване на устата и около нея и други.

Тиквените семена са по природа богати антиоксиданти. Това им позволява да намалят нивото на кръвното налягане. Следователно, ако страдате от хипотония или сте в хипертония при антихипертензивни медикаменти, препоръчително е да използвате семена, след като обсъдите свързаните с тях усложнения и рискове с вашия лекар.

Тиквените семена всъщност са здравословна закуска с широк асортимент от ползи за здравето. Просто ги консумирайте с мярка и внимание, за да предотвратите нежеланите реакции и да се възползвате от положителните.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати