Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Има разлика между шоколада, който ядем ние, и този в Германия

Има разлика между шоколада, който ядем ние, и този в Германия

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Шоколад с ядки

Експеримент на bTV показва, че между шоколадите на една и съща марка, продавани у нас и в Германия, има съществена разлика. Тя бе отчетена от експерти по храните.

В студиото бяха донесени два шоколада с цели лешници. Още на пръв поглед стана ясно кой шоколад се продава в Германия и кой у нас. Германският бе по-тъмен, което означава, че в него съдържанието на какао е по-високо. Имаше и повече лешници.

При дегустацията на лакомствата се оказа, че българският шоколад е с по-голямо съдържание на мазнини, които веднага полепват по небцето. На етикетите обаче пише едно и също.

При експеримента с колбасите обаче специалистите от Българската агенция по безопасност на храните не забелязаха разлика – нито преди, нито след опитването на продуктите.

Агенцията по храните подготвя сравнителен анализ на храни от една и съща марка, продавани у нас и в Западна Европа. Ще се сравнява качеството на колбаси, детски храни, сладкиши и сокове.

Българите, които живеят в Германия, твърдят, че усещат разлика между продуктите там и същите марки, но продавани у нас.

Шунка

Българи, живеещи в Италия, от друга страна, твърдят, че при козунаците също има разлика, като нашите са с по-високи стойности на Е-та и консерванти.

Камен Николов от Българската агенция по безопасност на храните твърди, че това ще е напълно сигурно след лабораторния анализ, който предстои да се направи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest