Храните, които трябва да избягвате при носене на брекети

1 от 8 Снимки

1. Чипс


Хрупкавите храни като чипс или начос определено могат да ви създадат главоболия. Ако все пак ви се похапва нещо подобно, най-добре първо го потопете в някакъв сос или го навлажнете добре в устата си. Едва след като омекне добре, започнете да сдъвкате храната. Така ще намалите риска от повреждане на брекетите.

Денталните брекети са ефективно средство за сдобиване с подредени и бели зъби. Вярно е, че носенето им може да отнеме дори две-три години и да е съпроводено с болка понякога, но всички тези неприятни моменти могат да се преживят в името на ослепителната усмивка.

За да бъде процесът по-малко неприятен обаче, трябва да е спазват някои правила. Едно от тях е редовното почистване или изплакване на зъбите с вода за уста след всяко хранене. Другият важен момент е начинът ни на хранене.

При носенето на тези пластинки не се изисква спазване на специална диета, но е добре да се избягват твърдите или лепкави храни, тъй като приемът им може да деформират брекетите по един или друг начин, а също и да ги повредят. Вижте в галерията по-горе и с кои продукти трябва да избягвате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати