За да сме здрави! Магическите свойства на топлата вода

Топла вода

Според открития на японски учени чашата топла вода, приемана всяка сутрин на гладно, се смята за лекарство срещу поне двадесет болести. Консумацията на топла вода е известна още от далечни времена, но реалните ѝ позитиви са научно доказани сравнително наскоро.

Част от болежките, срещу които помага този вид лечение, са: бронхит, главоболие, епилепсия, артрит, астма. Повлиява много добре също и бъбречни заболявания, диабет, затлъстяване и наднормено тегло, менингит и много други.

Смята се, че този ритуал е толкова ценен за човешкото тяло, че може да предхожда дори измиването на зъбите сутрин.

Важно за действието на топлата вода е това, че след приема ѝ не бива да се приема храна поне 45 до 60 минути и да не се пият напитки поне 90 минути. След изтичане на посоченото време може да се закусва.

Изследванията върху влиянието на топлата вода върху човешкото тяло показват, че точното спазване на режима води до редица облекчения - например нормализиране на кръвното налягане след около месец, пречистване на гърлото и носа, детоксикация, облекчаване на коремни болки, срещу акне, за подобряване на храносмилането, на кръвообращението, за тонус. Освен това предпазва от инфаркт, инсулт. По-добро влияние има приемът на по-големи количества вода.

Топла вода с лимон
Снимка: ANONYM

Смята се, че и вечер, точно преди лягане, консумацията на чаша вода също е благотворна. Особено важно за дамите е да имат предвид, че процедурата действа на организма подмладяващо.

Към водата може да добавите сок от лимон и пчелен мед, което допринася набавянето на витамини A, B, C и други полезни за организма вещества. Тази комбинация има мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати