Top 18 храни, с които да ускорим метаболизма си

2 от 18 Снимки

2. Зелен чай


Зеленият чай е добра възможност да ускорите метаболизма си, особено ако се подлагате на диети за отслабване. Това е така, защото съдържа природното съединение, наречено епигалокатехин галат (EGCG). Според множество изследвания това вещество деактивира оксидантите в организма, преди те да навредят на клетките. Проучванията показват, че високото съдържание на EGCG и полифенол в зеления чай го прави мощно противовъзпалително средство, така че пийте редовно от него и се наслаждавайте на резултатите;

Мислете за тези храни като за малката тайна на Питър Пан. Открихме фонтана на младостта - и той е във вашата кухня.

Въпреки че учените все още не са разбрали как да обърнат процеса на стареене, те са открили как можем да живеем по-дълго и да изглеждаме по-млади. И тайната е в нашата храна.

Храните, съдържащи голямо количество антиоксиданти, имат противовъзпалителни свойства и хранителни вещества, които помагат за разграждането на мазнините, могат да предотвратят всякакви заболявания, включително и затлъстяването, и да върнат метаболитния ви часовник в правилната посока.

За да поддържате метаболизма си бърз и килограмите си в норма, включете във вашата диета тези здравословни храни, които събрахме в галерията горе. Те са цели 18 на брой - имайте търпението да разгледате всички и най-вече да ги запомните, защото те са извор на здраве.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
25.02.2019 16:30
Много полезна информация. Благодаря !
0
0