Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съсипвате шампанското, като го слагате в хладилника

Съсипвате шампанското, като го слагате в хладилника

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Шампанско

Ако обичате шампанското леко охладено, поставяйте го в кофа с лед, а не хладилника, съветва експертът Мари-Кристен Ослен. Тя казва, че в хладилника качествата на напитката изчезват.

Така при пиене няма да се насладите на вкусовата палитра, която едно изискано шампанско може да ви предложи, казва експертът. Затова трябва да се охлажда само в специален контейнер.

Но ако не разполагате с такъв, а наистина не бихте искали да си сипете по-студено шампанско, препоръчително е да не оставяте бутилката за повече от 1 час, преди да я отворите.

Дългият предстой, особено от дни или седмици, предизвиква промени в корковата тапа. Тя изсъхва и променя вкуса на пенливата напитка. Същото става и с виното.

Най-добре е да купувате шампанско в деня, когато ще го консумирате, защото ако дълго го държите в хладилник, казва Мари-Кристен Хъфингтън пост.

Чаши Шампанско

Специалистката казва още, че съвременните хладилници действат като сушилня за напитки както виното и шампанското. Липсата на влага изсушава корковата тапа, запушването отслабва и така напитката се окислява по-бързо.

Пенливите вина трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място при постоянна температура, която не е минусова.

И вместо да сложите бутилката в хладилника, по-добре я поставете в контейнер с лед непосредствено преди консумация. Бутилката трябва да се охлажда поне 20 минути, преди да бъде отворена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest