Ресторантът, в който никога не знаеш какво ще ти сервират

Ресторант със сгрешени поръчки
Класически капак за микровълнова - 29см-41%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически капак за микровълнова - 29см
8.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Едно от най-неприятните неща, което може да ти се случи, когато хапваш навън, е сервитьорът да сбърка поръчката ти. И все пак и в това има нещо положително – така можеш да опиташ непознат специалитет и да го добавиш в списъка си с любими ястия.

Изглежда, че именно на това предимство залага и заведение, което наскоро отвори врати за няколко дни в Токио, Япония. В него като сервитьори се изявяваха старци с деменция, които заради болестта имат проблем със запомнянето на поръчките и ги бъркат.

Ресторантът, в който никога не знаеш какво ще ти сервират

Идеята на заведението обаче не беше да се насажда неприязън към тези хора, а да се докаже, че те са като всички останали и могат да са забавна и приятна компания. Другата цел на начинанието бе старците да контактуват повече и да се чувстват полезни.

Ресторантът, в който никога не знаеш какво ще ти сервират

Ресторантът със сгрешените поръчки предизвика интерес сред много японци. Един от посетителите му беше и блогърът Мизухо Кудо, който си поръчал хамбургер, но вместо това му сервирали кнедли.

Въпреки грешката младият мъж признава, че си е прекарал много приятно в заведението, защото храната била вкусна, а персоналът го обслужвал с много внимание и усмивка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати