Здравословни храни, които са истинска калорийна бомба

1 от 4 Снимки

1. Мъфини от трици


Мъфините от трици определено изглеждат по-здравословно от кексчетата с бяло брашно. Но не се самозалъгвайте – те също могат да са доста калорични. Според изследванията една бройка от този тип сладкиши може да съдържа близо 800 калории, дължащи се на маслото, сушените плодове, мазнините и захарите вътре.

Диетолози и специалисти по хранене непрекъснато тръбят, че когато спазваме диета, е добре да наблегнем на така наречените здравословни храни, понеже те се считат за източник на полезни вещества като фибри, витамини, минерали, белтъчини.

Оказва се обаче, че те могат и да не са най-добрият съюзник в борбата с излишните килограми и дълго време да сме живели със заблуда, дължаща се на митове.

Такива например са суровите барчета и смутитата, които всъщност са истинска калорийна бомба, въпреки че се считат за диетични хранителни продукти и са често препоръчвани.

Вижте кои са останалите продукти, с които трябва да бъдете предпазливи според известна платформа за поръчване на храна. Със сигурност ще се изненадате от това разкритие и ще се замислите следващия път, преди да посегнете към тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати