gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Неподозираните ползи от царевичната коса

Неподозираните ползи от царевичната коса

Царевична коса
Снимка: Зорица

След като извадите зеленикавата обвивка, която заобикаля царевицата, ще получите един слой от влакнеста маса. Тя е известно като царевична коса. Можете да я използвате както в прясна, така и в суха форма.

Ако искате да съхранявате влакната свежи, поставете ги в херметически затворен контейнер и ги позиционирайте в хладилника. Така удължавате живота им с няколко седмици. В зависимост от времето може да се наложи да изсушите напълно царевичната коприна за няколко дни, след което тя може да се съхранява за дълго.

Няма начин да ядете директно царевичната коприна - не е много приятно. Но пък можете да я вложите в различни отвари за лечение на куп заболявания. Ето и няколко полезни варианта при проблеми с пикочните пътища:

Необходими са ви прясна или суха царевична коса (една шепа), 1 л вода. Ще трябва да сложите да заври вода. Когато започне да кипи, пуснете сухата или прясна царевична коприна. Оставете да поври за няколко минути (4-5 минути е достатъчно).

Тя ще се превърне в кафява течност. След това можете да сервирате чая както студен, така и топъл. Някои хора предпочитат да добавят лимонов сок, за да добавят и неговия вкус към този на царевичния. Оставащият чай може да се съхранява в хладилника за няколко дни.

Чай
Снимка: Станислава Армянова

Царевичната коприна действа като противовъзпалително средство за инфекции на пикочните пътища. Потреблението на копринен чай спомага за успокояване на възпаление пикочен мехур и пикочните пътища. Това ви кара да уринирате и по този начин намалява риска от натрупване на бактерии в уринарния тракт.

Също така се използва за успокояване на раздразнената простатна жлеза. Този чай помага за изчистване на излишната вода и отпадъци от тялото, като по този начин намалява усложненията, свързани със задържането на ненужни течности. Според проучванията употребата на диуретици помага да се отървете от няколко здравословни опасности, включително конгестивна сърдечна недостатъчност и бъбречни заболявания в дългосрочен план.

Използването на царевична свила е полезно и не само при проблеми от такъв характер. Много хора страдат от хипертония или проблеми с високо кръвно налягане в наши дни. Те могат да консумират чай от царевична коприна, за да си помогнат.

Царевичната коса е известна със своите противовъзпалителни свойства. Традиционните последователи на медицината считат, че могат да бъде използвана за намаляване на болката, причинена от възпалителни заболявания като подагра и артрит.

Царевичната коприна съдържа витамин С, който е идеален за повишаване на имунитета. Той също играе централна роля в регулирането на безброй функции в човешкото тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати