По-здравословно ли? Кокосовото масло е по-вредно от свинската мас

По-здравословно ли? Кокосовото масло е по-вредно от свинската мас

Кокосово масло

През последните години здравословното хранене и търсене на вечна младост се превърна в мания, която даде възможност едни продукти да се представят като по-полезната алтернатива на храните, с които сме свикнали в ежедневието.

Такъв е случаят с кокосовото масло, което стана любим продукт на здравословно хранещите се. Дали обаче наистина е по-полезно? Съвсем не, казва последното проучване на Harvard university.

Според науката в кокосовото масло се съдържат повече наситени мазнини, отколкото в популярната по нашите географски ширини свинска мас, заради което тя е по-здравословна.

Според статията в списание Circulation редовната консумация на кокосово масло увеличава количеството на лош холестерол в кръвта и съответно, по-вероятно е да страдате от сърдечни заболявания.

Единствената причина да замествате мазнината за готвена с кокосова, е защото така е модерно в момента, а не защото наистина сте загрижени за здравето си, споделят учените.

Кокос

Идеята, че кокосовото масло е по-полезно от останалите растителни и животински мазнини, идва от трудовете ма доцент Мари-Пиер Стондж от Cornell University, която посочени въглеродна верига, съдържаща се в кокоса, която помага за отслабването.

От Harvard university твърдят, че в кокосовото масло този процент на полезни киселини е една 13%.

Техните изследвания показват също, че био- и органичните продукти нямат по-добри хранителни качества от конвенционалните. Мит е също, че биоземеделието е безвредно за околната среда.

Джусинг диета

Джусинг диетите, които също станаха много по-популярни в последните година, също се оказват истинска бомба за вашето здравословно състояние.

Ако редовно се опитвате да свалите излишните килограми с пиене на сокове, увеличавате риска от поява на сърдечно-съдови проблеми.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати