Това ли е най-полезният боб? Май да!

Канелини
Снимка: North Bay Trading Co

Фасулът Канелини е известен като бял боб с формата на бъбрек. Бледите кремаво-бели бобчета произхождат от Перу. Канелините са харесвани в много култури по целия свят. Белият боб е на разположение през цялата година. Той е прекрасно и евтино допълнение към много ястия. Когато се сготви, той има пухкава текстура и леко орехов и мек вкус.

Съдържанието на протеин в тези зърна е сравнимо с млечните и месните продукти. Половин чаша ви дава 8 грама протеин. Когато се комбинира с други зеленчуци, това е склад за хранителни вещества. Бобовите зърна съдържат както неразтворими, така и разтворими влакна, които предлагат много ползи за здравето.

Докато неразтворимите фибри помагат за предотвратяване на храносмилателни проблеми като синдром на раздразнените черва, разтворимите премахват токсините от тялото, като се свързват с жлъчката, съдържаща холестерол. Ако ви предстои дълъг ден, по-добре се заредете с Канелини, тъй като те осигуряват стабилна енергия през целия ден благодарение на съдържанието на разтворими влакна. Енергията се изгаря бавно, което води до балансирана кръвна захар.

Изследователите установяват, че диабетици, които консумират повече фибри, са в състояние да контролират нивата на захарта. Канелини помага на сърцето да живее по-дълго просто като го предпазват от появата на много заболявания. Фасулът вече е известно, че помага за намаляване на нивата на холестерола, като по този начин намалява риска от инфаркт.

Бял Боб

Канелини също така намалява риска от коронарна сърдечна болест, като действа срещу неблагоприятните компоненти, абсорбирани от други нездравословни храни. Фасулът съдържа фолат, който води до ниски нива на хомоцистеин в кръвта. Бобът Канелини са казали, че има по-добри способности за борба с рака в сравнение с други видове боб благодарение на здравословните си влакна.

Бобчетата не само помагат да се елиминират токсините, но и да се намалят рисковете от рак. Те носят фитохимикали и флавоноиди, които намаляват растежа на раковите клетки. Увеличаването на приема на белите бъбречни бобчета от 2 до 3 порции на седмица е достатъчно, за да започнете борбата с рака. Този член на семейството на боба подпомага правилното кръвоснабдяване. Това се случва чрез значителното предлагане на магнезий, който има много важни функции в човешкото тяло.

Една от тях е регулирането на сърдечния ритъм, мускулната контракция и нервната импулсна проводимост. Магнезият в зърната Канелини е естествено средство за предпазване на артериите. Белият бъбречен боб дава възможност за попълване на запасите от желязо. С повече хемоглобин в кръвта, повече кислород се транспортира из тялото.

Боб

Желязото също е част от няколко клетъчни функции и ензими. Подрастващите деца се нуждаят от повече желязо и зърнените храни са най-добрият хранителен източник. Освен това белите зърна също предлагат много други хранителни вещества като витамин К, молибден, фосфор, калций, мед, манган, калий и всички свързани с тях ползи за здравето.

Фасулът ви дава всичко това за много малко калории. Сега, когато знаем как бобът Канелини може да помогне на тялото ни чрез осигуряване на достатъчно хранителни вещества, е лесно решението да го включим в менюто си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати