Чесновата сол - не е за вярване колко полезна се оказа

Чеснова сол

Чесновата сол е подправка, която се получава чрез смесване на сух смлян чесън (за предпочитане на прах) и сол. Обикновено се състои от три части сол и една прах от чесън. Чесновата сол съдържа повечето кулинарни и лечебни свойства на съставния си чесън.

Изброените в следващите редове са някои ползи за здравето, вдъхновени от солта от чесън. Тази малко позната подправка има много ползи за здравето. Тя е особено ефективна при понижаването на LDL или лошия холестерол и увеличава HDL или добрия холестерол в организма. Високите количества трансмазнини и други наситени мазнини в диетата водят до повишаване на нивата на холестерола. Това може да доведе до много неприятни състояния като атеросклероза.

Именно тук се намесва чесновата сол. Помага естествено да се повишават нивата на инсулин. Това го прави идеално лекарство за висока кръвна захар и може да ви помогне да контролирате диабета. Чесновата сол, подобно на други форми на чесъна, може да помогне за намаляване на кръвното налягане. Чесънът съдържа съединения, които релаксират и разширяват кръвоносните съдове, което облекчава притока на кръв и на свой ред намалява кръвното налягане.

Яденето на чеснова сол помага за контролиране на кръвното налягане и предотвратява заболяванията. Тази сол е ефективен противовъзпалителен агент, който помага за борбата с възпаленията. По този начин се използва широко за лечение на възпалителни заболявания като бронхит и ринит. Съдържащите сяра съединения на чесъна му дават своето противовъзпалително свойство.

Чесънът на прах, който се използва за производството на чеснова сол, е доста питателен и богат на много важни витамини и минерали. Чесънът е една от най-здравословните храни, които съдържат най-много хранителни вещества. Той е пълен с антиоксиданти, които премахват свободните радикали от тялото. Раковите клетки разчитат на свободните радикали, които водят до растеж на тумора.

Храни за сърце

Чесновата сол може да помогне да се увеличи броят на антиоксидантите във вашето тяло, като по този начин помагате за предотвратяване на рак и инхибиране на раковите клетки. Ако имате лична или фамилна анамнеза за рак, помислете за консумирането на чеснова сол заедно с други продукти от чесън. Това ще помогне на вашето тяло да се бори с растежа на рака.

Чесновата сол ви помага да преодолеете естрогенния дефицит. Дефицитът на естроген е пряк фактор за влошаване на костите и по този начин тази сол спомага за подобряване на здравето на костите. Изследване върху жени в менопауза заключава, че сух екстракт от чесън (прах или смлян чесън) намалява естрогенния дефицит.

Чеснова сол

Чесновата сол съдържа прилично количество витамин С, което може да помогне за лечение на заболявания, свързани с недостиг на витамини, като скорбут и да ви предпази от редица други заболявания.

Това са няколко от предимствата на чесновата сол. И така, какво чакате? Купете си собствен буркан с чеснова сол още днес. Друга възможност е да приготвите домашната си сол с чесън. Всичко, от което се нуждаете, е чесън на прах и сол, и воала! Вашата сол от чесън е готова.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати