Ето защо трябва да внимавате с похапването на фурми

Ето защо трябва да внимавате с похапването на фурми

Фурми

Фурмите вероятно са едно от най-сладките храни на планетата. Но дори те, които се считат за едни от най-здравословните плодове, имат странични ефекти. Предвид високите нива на захар, които съдържат, човек трябва да ограничи консумацията им, за да избяга от високата кръвна захар.

Въпреки, че фурмите са богати на фибри, които са помощници в мисията отслабване, има няколко фактора, които ги правят неособено подходяща храна за отслабване. Всеки продукт, който е с ниска енергийна плътност (калории на грам), играе важна роля, за да ви помогне да отслабнете, без да ви дава твърде много калории.

Но сценарият е различен в случая с фурмите. Те са с почти двойно по-голяма енергийна стойност от тази на други храни с ниска енергийна плътност. Фурмите също са с високо съдържание на калории в сравнение с повечето други плодове.

Високото съдържание на влакна във фурмите е известно с непобедимата си способност да предотвратява сърдечни заболявания и диабет тип 2. Влакната не са нищо друго освен растителни въглехидрати, които не се смилат в тялото. Тези неразградени въглехидрати спомагат за поддържането на гладкото движение на червата. Когато приемате прекалено много фибри обаче, те водят до болки в стомаха.

Храните с високо съдържание на фруктоза спомагат за стомашния газ, а фурмите са добре известни с високото си съдържание на плодова захар.

Храните с високо съдържание на фибри могат да причинят и диария. В случай, че имате навика да добавяте твърде много фибри в диетата си, има шансове да си докарате разстройство на стомаха.

Фурми

За здравето на зъбите качеството и количеството на захарните храни не е толкова притеснително в сравнение с честотата, в която консумирате такива продукти. Затова внимавайте за този сериозен страничен ефект от фурмите.

За бебетата фурмите са невероятно трудни за смилане. Когато техните зъби и черва все още не са достатъчно силни, за да се хранят с плодове като фурмите, най-доброто, което можете да направите, е просто да не давате на бебока си подобни съставки.

Фурмите са сладки, вкусни и доста примамливи, но консумацията им трябва да е умерена - до 4 броя на ден, за да се радвате на добро здраве.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати