gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кои са петте най-вкусни гъби в света

Кои са петте най-вкусни гъби в света

1 от 5 Снимки

1. Трюфели


Всички са чували за трюфели, но малцина са опитвали истински трюфели, по простата причина, че това е най-скъпата гъба в света. Трюфелите, които не се отличават с кой знае какъв привлекателен външен вид, живеят под земята и се откриват с помощта на специално обучени кучета или прасета. Вкусът им се определя като царски, достатъчно е само няколко грама трюфел, за да се промени ароматът и вкусът на всеки специалитет. Най-скъпи, търсени и предпочитани, но за съжаление най-редки, са белите трюфели.

Ястията с гъби са сред най-ценените от любителите на гурме удоволствията. Те се отличават с фин аромат и неустоим вкус и са способни да задоволят и най-капризният лакомник.

Разбира се, не е нужно да сте кулинарен гастрогуру, за да хапвате вкусни специалитети с гъби, защото гъби лесно могат да се купят във всички супермаркети, по пазари и сергии.

Освен много ароматни и вкусни, гъбите са и доста полезни. Няма да си кривим душата обаче и ще кажем, че някои гъби са доста по-вкусни и ароматни от другите.

И докато обикновената печурка е достъпна, позната и обичана, то има и такива гъби, които само късметлиите са опитали.

Представяме ви най-вкусните гъби в света, които впечатляват любителите на кулинарните удоволствия не само с вкус и аромат, но и с доста солена цена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати