Невероятни ползи от ечемичена вода за лечение на бъбречни камъни

Невероятни ползи от ечемичена вода за лечение на бъбречни камъни

Бъбречните камъни са се превърнали в една от най-големите опасности за здравето в наши дни. Броят на хората, страдащи от камъни в бъбреците, се е увеличил почти 10 пъти през последните няколко години. Докато повечето от нас смятат, че операцията е единственият начин да се отървем от този болезнен проблем, има няколко прости и лесни природни средства, които могат да се използват за лечение му. Ечемичената вода е една от тях.

Камъните в бъбреците са основно кристализирани минерални отлагания, които се образуват вътре в бъбреците, а понякога и в уретрата. В повечето случаи тези кристали са направени от калциеви отлагания (предимно калциев оксалат и смесени с калциев фосфат понякога).

Те обаче могат да съдържат и пикочна киселина или определена аминокиселина, наречена "цистин", ако страдате от подагра или генетични проблеми. Тези твърди маси, натрупани в бъбречните тъкани, могат да бъдат с различни размери - от размер на малко пясъчно зърно до толкова голямо, колкото топката за голф!

Камъните в бъбреците обикновено започват с няколко леки до тежки симптоми като остра болка, възпаление, храносмилателни проблеми, студени тръпки, повишена температура, инфекция, кръв в урината и др. Тъй като камъните стават по-големи, те създават все повече и повече запушвания на уретрата и увреждат бъбречните тъкани до голяма степен.

Невероятни ползи от ечемичена вода за лечение на бъбречни камъни

Но преди да предприемете някакви превантивни мерки, важно е да знаете действителните причини зад бъбречните камъни. Наследствеността играе ключова роля при образуването на бъбречни камъни. Ако имате анамнеза за инфекции на бъбреците или пикочните пътища, трябва да се смятате за изложени на риск.

Консумирането на преработени храни може да доведе до камъни в бъбреците, а също и на червено месо, кофеин, захар, млечни продукти и рафинирано брашно.

Ечемичената вода не само предотвратява образуването на камъни в бъбреците, но също така помага при разтварянето на съществуващите. Редовната консумация на ечемичена вода се счита за едно от най-ефективните природни лекарства за камъни в бъбреците, тъй като може да създаде необходимия натиск на пикочния мехур и да направи процеса на елиминиране на бъбречните камъни по-лесен.

Ечемичената вода помага за поддържането на рН баланса в нашето тяло, като го прави алкален. В крайна сметка това ограничава производството на камъни в бъбреците. Тя играе ключова роля в подхранването на бъбреците и поддържането им здрави, което е от съществено значение за предотвратяване на различни проблеми с пикочните пътища, включително повторната поява на камъни в бъбреците.

Водата от ечемик помага при почистването на бъбреците чрез измиване на всички видове токсични материали от организма чрез урината. Ечемикът е богат на хранителни влакна, което е необходимо за намаляване на екскрецията на калций в урината.

Невероятни ползи от ечемичена вода за лечение на бъбречни камъни

Ечемичената вода осигурява достатъчно количество витамин В6 за нашето тяло, което разгражда мастните калциеви оксалати, образувани в бъбреците. Ечемикът съдържа много магнезий, което ускорява разтварянето на кристали от калциев оксалат. Последно, но не на последно място, ечемикът е един от най-евтините зърнени храни и можете да се възползвате от него по всяко време и навсякъде.

Как да приготвим ечемичената вода?

Изсипете 1 литър прясна питейна вода в някакъв съд. Вземете 1 супена лъжица семена от ечемик и ги добавете във водата. Поставете съда във фурната. Включете я и оставете сместа да се вари най-малко 30 минути при ниска температура. Извадете съда, след като се сместа намалее до половината от първоначалното количество. Охладете я и я пийте в продължение на цял ден. Ако желаете, можете да добавите пресен лимонов сок или супена лъжица мед, за да я направите по-приятна.

Няма опасни странични ефекти от консумацията на ечемичена вода. Въпреки това, поглъщането на прекалено много от тази натурална напитка може да причини разстроен стомах и да предизвика диария.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати