Седемте най-опасни странични ефекта при употребата на ниацин

1 от 7 Снимки

Страничен ефект 1: учестено сърцебиене


Едно от действията на ниацин в организма е да подкрепя и насърчава производството на енергия за физическата активност на човека. Без достатъчно количество от този витамин ние няма да имаме достатъчно енергия, за да изпълняваме ежедневните си задачи. Въпреки това, ако се взема прекомерно количество ниацин, това води до ускорена сърдечна дейност - един от най-предупредителни симптоми, че имате твърде много ниацин във вашето тяло;
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Хранителният елемент ниацин е известен също и като никотинова киселина. Витамин B3 е от съществено значение за здравето на човека, защото може да бъде ефективен при понижаване на холестерола, което е и причината някои хора го приемат като хранителна добавка.

Препоръчителната дневна доза на ниацин за нормален възрастен е в от 13 до 17 милиграма. Когато се вземат големи дози ниацин или се прилага като средство за понижаване на холестерола или за други предназначения, може да се предизвикат някои общи странични ефекти.

В галерията горе ще разберете кои са отчетените отрицателни странични ефекти, с които хората се сблъскват, когато поемат по-високи дози ниацин, отколкото е необходимо.

При използване на всякакъв вид хранителни добавки е важно да се консултирате с вашия лекар за възможните отрицателни странични ефекти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати